Bijna iedereen krijgt er in zijn leven mee te maken, de een vaker dan de ander, een blessure. Dat is in de leukste sportschool van het Westland niet anders. Hoewel fitness een van de veiligste vormen van sport is (1), kun je jezelf ook hiermee blesseren, vaak gaat het dan om verzwikkingen. Stel je hebt een blessure, moet je dan stoppen met sporten?

Ga er verstandig mee om
Mocht je tijdens het sporten een blessure oplopen, dan is het natuurlijk afhankelijk van de blessure hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Indien de blessure wat zwaarder is, wanneer je bijvoorbeeld door je rug bent gegaan of je blijft maar je enkel verzwikken, dan adviseren wij jou altijd om even langs onze fysiotherapeut te gaan. Hij kan voor jou kijken hoe jij het beste hiervan kunt herstellen en hoe je ervoor zorgt dat je de blessure niet nog een keer krijgt.

Vaak is het advies om door te gaan met sporten. Logischerwijs met aanpassingen waar nodig. Heb je bijvoorbeeld een blessure aan je enkel of je knie, dan kun je gemakkelijk nog je bovenlichaam trainen en vice versa. Je zult zien dat je sneller herstelt van je blessure wanneer je actief blijft. Bovendien blijf je fitter en voorkom je dat je aankomt of spiermassa kwijt raakt. Doe je veel groepslessen? Vaak kun je dan beter even gaan fitnessen, omdat het dan net wat makkelijker is om het geblesseerde lichaamsdeel te ontzien.

Wil jij snel weer herstellen van jouw blessure? Laat het ons weten in de sportschool of maak snel een afspraak bij onze fysiotherapeut.

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bronnen:
(afbeelding) Craver R. Studies show increased risk of injury from sports specialization [Internet]. Winston-Salem Journal 2017 [Geraadpleegd 19 februari 2018] beschikbaar via http://www.journalnow.com/news/local/studies-show-increased-risk-of-injury-from-sports-specialization/article_e8633f14-1d2e-59fc-8eb5-4802a6ad4b09.html
(1) VeiligheidNL. Blessures bij fitness. Consument en Veiligheid. 2010